Foundation

Het nagelaten werk van Pa van der Steur

 

Ten oosten van Jakarta ligt Bekasi. Vroeger een verzameling kampungs en desa’s, nu een grote satellietstad van de hoofdstad van Indonesië. Beide steden zijn naar elkaar toegegroeid. In Bekasi is de hoofdvestiging van de Yayasan Pa van der Steur te vinden, in de wijk Pondok Melati. Hier worden kinderen opgevangen die geen ouders meer hebben of voor wie de vader en/of moeder niet kunnen zorgen. Daar worden ze opgevoed, opgeleid en klaargestoomd voor de Indonesische maatschappij.

 

Het weeshuis Pa van der Steur in Pondok Melati en Jakarta

Op het terrein bevinden zich het Asrama Putra (het Jongenstehuis), het Asrama Putri (het Meisjestehuis), een Taman Kanak (Kleuterschool), een SD (Lagere School) en een SMP (Middelbare school). Deze scholen, van christelijke aard, staan heel goed bekend en worden ook bezocht door leerlingen uit de omgeving.

Verder is er een Balai Pertemuan (Ontvangstzaal) en een keuken annex eetzaal. Het ongeveer twee hectare grote terrein heeft plaats aan royale speel- en sportterreinen, zoals een voetbalveld en een basketbalveldje. Er is ook een bibliotheek met meer dan 5000 boeken.

Mocht u in Jakarta zijn en tijd hebben, neemt u dan eens een kijkje in het tehuis. Het is via de Jalan Tol makkelijk te bereiken.

Na een telefonische afspraak (+62-21-8504661) of een email (pavdsteur@gmail.com), zult u gastvrij worden onthaald en een indruk kunnen krijgen van alle dingen die daar worden gedaan.

Een tweede vestiging van het tehuis bevindt zich op de Jalan Matraman Raya, een drukke verkeersader in het oosten van Jakarta.

Voorheen was daar het Secretariaat van de Yayasan officieel gevestigd, maar dat is inmiddels verhuisd naar Pondok Melati. In Matraman wonen de wat grotere meisjes die in de buurt van hun woonplek naar de SMA (Hoger Middelbaar Onderwijs) of andere vervolgopleidingen gaan.